Tankar som snurrar...

tänker ständigt vad jag vill göra med mitt liv. Ska man eller ska man inte plugga? Vill jag jobba på Coop för resten av mitt liv med att serva kunder och plocka varor dagarna i ända? Eller ska jag följa mina drömmar, våga ta lån, våga satsa och gå in i det okända? Vad lockar mig?
 
Jag är en rastlös människa, jag blir snabbt uttråkad. Jag behöver variation och jag behöver få jobba både med huvudet och kroppen. Visst borde man väll få det när man jobbar på Coop? Fast nää det får man inte. Inte som enbart butiksmedarbetare i alla fall. Ett tag trodde jag att jag kanske faktiskt kunde tänka mig att jobba på Coop som ett framtida yrke. Men det säger jag bara, för egentligen vill jag antingen jobba med Turism eller Hälsa. Turism nästan mer än hälsa. Men den utbildning och yrke jag vill ha kan jag inte ta. För då måste jag välja det eller Leo, och det valet kan jag absolut inte göra. Han vill nämligen inte flytta härifrån, och tursitutbildningen som jag vill gå ligger uppe i Åre.
Därför känns Hälsa som mer åtkomligt. Att arbeta med hälsa verkar ju också en aningare lättare jobb-mässigt här nere. Runt Uppsala-Stockholms län. Kanske man skulle läsa friskvård eller bli hälsocoach eller liknande? Jobba på gym eller något?
 
Men det där med att våga satsa. Nu har jag ju faktiskt ett fast jobb. Även om det bara är 25h i veckan. Det är liksom en trygghet. Det är pengar, man slipper lån, man slipper känna oro över pengar. Om man börjar plugga måste man ta lån. Varför är jag så feg???? Jag vet ju att Coop inte är det jag vill. Så om jag ska komma därifrån så måste jag ju göra något annat eller hur?
 
Jag är snart 23 år gammal. Snart har jag jobbat inom coop i 3 år eller är det fyra till och med? 1 år på Coop här i enköping i alla fall! Det känns som att det snart är för sent att plugga! Jag tycker om att tjäna pengar, jag tycker om att ha råd att köpa saker jag vill ha och kunna göra saker jag tycker är roligt. Hitta på saker med Leo, skaffa våra djur, bygga på vår framtid tillsammans. Men det här med jobb gnager inom mig. För jag vet ju att jag egentligen vill jobba med något annat.
På sätt och vis ångrar jag lite mitt val av studie när jag gick i gymnasiet samtidigt som jag inte gör det. För just då var det ju just det jag ville plugga. Men nu fyra år senare så inser jag att jag borde sett över fler alternativ och inte bara sökt 1 utbildning.
 
 
Suck det där med att fatta beslut alltså! Men man måste väll våga satsa?
 


Du kanske inte lyssnar på mig. Men man måste våga för att vinna. Finns det inte så du kan köra distanskurser då!? Det är ju ett bra alternativ iallafall vad jag tycker. Samtidigt förstår jag att det är ett svårt val. Men jag tror inte du vill gå omkring på äldre dar och tänka: "varför gjorde jag aldrig det jag ville!?" ibland får man offra också. Hoppas du väljer rätt val och det finns alltid flera alternativ. Du kanske kan jobba på sidan av!? Du behöver inte ta lån utan bara csn bidrag. Håller alla tummarna för dig.

2012-09-24 // 07:53:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback