Halvvasan

Halvvasan är över. Känns lite konstigt på något vis att det som man tränat konstant till i flera månader helt plötsligt är över. Men jag måste i allafall säga att jag hade en toppen upplevelse trots ett litet missöde med ett skavsår som höll på att förstöra loppet för mig.

Sträckan mellan oxberg och oxberg var glidet näst intill obefintligt. Men efter den biten kom glidet och jag fick plötsligt upp en bra fart och fick mycket energi! Hela loppet gick egentligen som en dans på rosor fram till eldris då ett skavsår som jag hade haft känningar om i någon mil plötsligt sprack!! Aj aj säger jag bara. Det var inte riktigt otrevligt. Men jag gled i mål på 03:55:43! Långt över min förväntan då jag hade räknat ut att jag borde vara i mål på ca 04:30:00.

Mamma var superduktig hon med. Hennes mål var att ta sig i mål. Och de gjorde hon också på 06:44:33 tror jag. Riktig strong gjort av henne! :)

Igår var jag helt förstörd. Bara jag gick med hunden fick jag håll i sidan och jag sov större delen av dagen haha. Idag är det bättre. Sov dålig i natt på grund av träningsvärk i ljumskar och höft men träningsvärken är inte lika påtaglig som jag trodde att den skulle vara. Man kanske är bättre tränad än vad man tror?:)

På måndag när sista Vasaloppet är över så kan i allafall våren få komma så att man kan komma igång med cykelträningen :)

Del 1 av 4 på halvklassikern check! Mycket roligt har jag att se fram emot i år. Men nu räknar jag ned dagarna tills jag åker till England den 20onde mars :) Woop Woop :)

Puss


Januari-februari

God morgon. Kom i säng klockan tre i natt efter en mycket trevlig utekväll med Johan, Karin, Jimmy och matte.
Hunden väckte mig vid åtta och ville ha mat och kisspromenad. Lite sån där onödig hundägarinfo: Chippen lyfte på benet idag när han kissa :) tillfällighet eller börjar valpen bli könsmogen? Återstår att se om han gör det igen!

Idag är Leo i Sälen-Mora och åker öppet spår. Har inte sett min kära Karl sen i fredags morse! Det är verkligen tomt här hemma. Men i fredags var jag i alla fall tillsammans med Karin och Jimmy och kollade på film och käkade fruktsallad :)

På tisdag är det min tur att stå i startfållorna och vara nervös. Då går halvvasan av stapeln. Jag hoppas att jag tränat ordentligt. Har ju skrapat ihop 10 mil skidor och det är nog mer än jag åkte förra året inför Tjejvasan. Har ju även tränat lite styrka m.m så hoppas rygg och allt håller :)
Så här ser min träningsdagbok ut januari-februari. Men har ju även åkt skidor i december :)


Ledig dag = fullspäckad dag !

Idag var jag ledig. Drog därför till gånsta i morse för att åka lite skidor. Tog ett varv på 5 km eftersom att jag har skavsår på hälen.
Men all träning är bra träning och bättre än ingen träning alls.

Efter det blev det en promenad med valpen innan Karin kom och hämtade mig. Hon ville ha sällskap till Västerås för att köpa en present till sin syster. När vi var in på erikslunds gallerian hade vi sån tur att outdoor experten hade ombyggnadsrea 50% på allt i butiken! Så jag köpte ett par vandringsbyxor från lundhag som kostade 1700kr på ordinarie pris. Blir jättebra till framtida fjällvandring :)
Köpte även 6 par trosor och sen hittade jag 3 bhar på rea :) massa fynd.

Vi käkade på food court och där käkade vi en jättegod sallad som man fick bakpotatis till! Mycket glad överraskning.

Efter västeråsturen blev det en timmes promenad med Chippen, Karin och hennes hundar som lite uppvärmning inför kvällens benpass på Friskis och Svettis som väntade. Vi värmde upp med 15 min cykel och sedan körde vi ben och rumpa :)

Riktigt bra dag!


Löfte till mig själv.

Efter Halvvasan är det dags att börja dra igång med löpträningen tills dess att vägarna blir cykelbara igen. Det vill säga ingen snö, inget grus osv.

Regelbunden löpträning ska det bli, även styrketräning på gymmet. Måste ju utnyttja mitt gymkort som jag betalt dyra pengar för.

Har lovat mig själv att inte äta fler sötsaker nu. Jag ska inte småäta. Kontrollera mina portioner. Annars lär det inte hända något med träningen. Jag och Karin har tränat regelbundet i 7 veckor. Börjar se liten förändring, men inte så mycket. Men skynda långsamt är något som är otroligt viktigt ändå. Så att kroppen hinner med. Men känns som att jag kan nå mer och snabbare resultat om jag kapar saker jag inte behöver i livet, som onödiga sötsaker. Kommer självklart unna mig någon gång ibland men kanske inte lika ofta som de varit nu. Sommaren kom och då släppte man på kontrollen. Sen kom hösten och de tog tid innan man kom ifatt vintern och våren igen. Men jag tror att jag börjar komma på rätt väg igen :) mot mina egna mål.

Man ska aldrig ge upp! Man ska aldrig sluta drömma. Det är lätt att sitta och prata om saker och aldrig komma till skott. Men jag tror faktiskt att jag kommer klara detta! :) jag är motiverad!

""Just in case you needed a reminder
You have what it takes to succeed. It may take some searching, some changes, some challenges, and some sacrifices, but it’s there, buried deep within. Success is all about discovering yourself and proving to YOU that you have what it takes. Consistency is key."

 


Morgon jympa och löprunda

God morgon!
Igår var jag ledig. Det bjöd på den sedvanliga morgonjympan på Friskis och Svettis för att komma igång med dagen så att säga :)

Morgon jympan består av en instruktör som säger åt en vad man ska göra. Det är både kondition och styrkebaserat fast mestadels kondition och koordination.
Styrkedelen består av både armhävningar, situps, ryggövningar och rumpövningar. Tycker grymt mycket om detta pass för det är ett pass som är jobbigt men man klarar ändå av det :)

Efter jympapasset så blev det hem och äta frukost nummer två. Vilket var keso med banan och ananas samt en avocado på sidan.

På förmiddagen fick jag för mig att jag skulle ta en löprunda. Så det blev en tur på 9,39km. Benen kändes tunga, jag fick skavsår på hälen men trots det så kändes det bra att ha varit ut och sprungit. Käkade sallad till lunch. Älskar ICAs salladsbar. Önskar att vi hade en sån på Coop!

Kvällen bjöd sen på bio med Karin :) vi såg beautiful creatures. Helt okej film men lite väl mycket plutti nuttigt och lite seg. Men annars en mycket bra film :)

Har nu käkat gröt och ett stekt ägg samt druckit honungs te. Bra start på dagen :)

Puss

Just ja! Igår fick vi våra skeppshult pepparkvarnar i gjutjärn från tradera samt att mina byxor från sportamore kom! Var som en julafton här igår kan jag säga :) riktigt trevligt :)


Fredag

Slutade jobba 17 som alla fredagar. När jag kom hem höll Leo på att laga lyxmiddag :) rostas med hasselbacks potatis och grönsaker och Jensens favoritsås! Så himla gott!!

sen kollade vi lite på tv innan Leo bestämde sig för att spela black ops 2. Orkade dock inte vara vaken längre än till elva så trots att det var som en krigszon i lägenheten somnade jag som en stock hihi.

Förresten är kissen hemma dålig. Han har fått en varböld vid örat som spruckit. Så nu varar det som bara den. Har satt på honom en tratt och klämmer regelbundet ur varet och tvättar med sårtvätt. Han får även antibiotika. Så hoppas han ska bli bra snart så han får börja gå ut igen. Men tills vidare är det husarrest för missen som gäller!

Puss


Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag var i torsdags. Självfallet mös vi lite extra med varann då. Jag hade köpt två fina läderarmband åt Leo. (Mest för att jag tyckte dem va snygga och för att jag tyckte han skulle ha dem) köpte även en stor hjärtformad smörgåstårta då jag var grymt sugen på det. Slängde in två chokladmousse också när jag ändå var i farten. Så det mös vi med. Leo överraskade mig med en stor fin me to you nalle! Alltid velat ha en hihi :) så ja blev jätteglad !

Sedan spenderades kvällen framför TVn med lite tv spel :) vilket inte gjorde mig ett dugg. Skönt faktiskt att inte träna för ovanlighetens skull :)

Hoppas alla hade en mysig alla hjärtans dag singel som O-singel :)


Lyssna på mark twain

Mark twain är en vis man:

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones that you did do.

So throw off the bowlines, sail away from safe harbor. Catch the trade winds in your sail. Explore. Dream. Discover.


Vill ut och resa. Men finns också många andra saker i livet jag vill göra som också är resor på sätt och vis :) jag vill flytta till mitt och Leos första gemensamma boende, gifta mig en dag, skaffa barn och hela den där biten. När jag blir äldre dock. Just nu vill jag pressa mig själv på andra vis. Jag håller ju på med halvklassikern i år. Men nästa år blir det riktiga klassikern.

Några utmaningar jag vill genomföra innan jag skaffar barn och den biten är:
Riktiga klassikern
Stockholm halvmarathon
Stockholm marathon
London marathon

Vet dock inte om jag kommer klara dessa lopp men jag vill i alla fall inte behöva ångra att jag aldrig provade!
Man måste ju våga testa!

Live life to the fullest, live like theres no tomorrow


Suktar efter mer.

Den som har mycket vill ha mer. Eller hur var det nu? Fast jag vill ha mer än va jag köper som tur är. Dessa kinvara skor lockar dock väldigt mycket inför årets löpträning. Lär komma igång med löpningen till våren om jag ska kunna springa Stockholm halvmarathon bland annat i höst. Jag ser fram emot träningssäsongen efter skidåkningen. Drog en milsrunda idag. Men börjar känna mig trött i kroppen. Hoppas inte jag blir sjuk nu. Får bli lugnare på träningsfronten nu. Vill inte ligga sjuk till halvvasan! Vore katastrof ju!!

Någon mer än jag som älskar färgen?


Reasons to be fit

Lite inspiration inför dagens tänkta 2 mils runda på skidor. Need to get My head in the game. Är ju inte många dagar kvar till halvvasan nu! Ska bli grymt kul faktiskt!


Vill ha

Dessa byxor har jag gått och suktat efter jätte länge men jag är för snål för att köpa dem! (299kr det känns som ett skämt haha)

Även dessa skor är helt underbara. Jag älskar verkligen turkos. Finns inget härligare än ett par löparskor i någon riktigt skrikig färg bara för att bryta av de svarta löparbrallorna :) därför jag älskar mina sancony skor som är mörkblå med gulgröna detaljer :)

Måste även köpa in nytt proteinpulver. Börjar bli tomt i bruken hemma. Funderar på att testa onewhey denna gång då det sägs att deras smaker ska vara godare än de andra proteinpulverna. Funderar även på att införskaffa något PWO bara för att få en liten knuff ibland på gymmet när jag känner mig omotiverad och slö? Får se, känner mig lite småskeptisk mot pulvergrejer kanske för att jag inte kan något om det?

Måste i alla fall komma igång med löpningen igen snart. Har ju haft pajat knä i flera månader. (Passa er för löparknä) sen har jag ju fokuserat på skidåkningen inför halvvasan den 26e februari! Grymt taggad. Ska bli jätteroligt :)

Inte många dagar kvar nu! Har i alla fall lyckats skrapa ihop ca 10 mil inför loppet. Kanske åkte fyra mil inför tjejvasan haha ;)

Puss


Mina två bästa i livet

Tror jag lagt upp dessa bilder förut. Men de får mig i alla fall alldeles varm när jag tittar på dem. Leo och Chippen som leker med varandra. Mina två absoluta favoriter i livet. Jag brukade hata vintern innan jag träffade Leo. Det fanns liksom ingen mening med den årstiden förutom till jul. Jag utförde aldrig någon vinteraktivitet så jag såg ingen mening med att gå runt och frysa i flera månader innan våren äntligen kom.
 
Men nu finns det så mycket att se fram emot när vintern är här. Skidåkning både utförs och längd, bus i snön med hunden, korvgrillning i snön och mycket mer. Vintern är mysig. Den är fin när den inte blir slaskig och blöt.
Just nu har vi ju fått tillbaka all snö som hade försvunnit och lite till. Så i morgon eller på söndag ska vi dra iväg och åka lite längdskidor. Vill åka minst ett långpass innan Halvvasan den 26e Februari.
Det är helt sinnessjukt hur snabbt tiden går. Jag tyckte det nyss var jul, och innan dess tyckte jag att det nyss var september och vi tog hem valpen. Nu är han nio månader.
 
Tiden går fort, därför måste vi ta vara på den tid vi har. Uppskatta alla små fina ögonblick man har tillsammans och vara tacksam för det man har.
 
Livet är bräckligt.
 

God morgon.

Onsdag. Jag är ledig. Woohoo!
Herr valp väckte mig halv fyra i morse. Var bara att låta den lilla rackaren gå ut och kissa. Sedan väckte han mig igen strax innan åtta. Då var han hungrig och kissnödig. Ja det var såklart bara att dra på sig jumpsuiten och ta sig ut på den sedvanliga promenaden :) men vad gör det när det är så skönt ute.

När jag är ledig försöker jag gå några långpromenader så att han ska få röra på sig ordentligt :) släpper honom gärna i skogen för det tycker han om!
När jag jobbar spenderar han dagarna med grannen Åke. Vi har ju äntligen fått Chippen att våga gå upp och ned för deras trappa så nu kan de ha honom hemma hos sig på dagen. De måste inte gå och hämta honom hos oss hela tiden om de inte vill! Och det känns bra :) han tycker om både Åke och Yvonne. Känns väldigt bra att grannen kan gå med honom medan Leo och jag jobbar. Känner mig fortfarande lite skeptisk till hunddagis. Men får jag heltid någon gång och Åke och Yvonne inte orkar ha honom varje dag, ja då får vi ju lov att ha honom på dagis några dagar i veckan så han inte blir själv liksom :)

Längtar grymt mycket till sommaren. Min syster och jag funderar på att ta med våra karlar till Gotland för en cykelsemester och då får ju självklart Chippen följa med :) han är med oss överallt.

När vi skulle skaffa hund fick vi mycket kritik. Någon tyckte vi skulle bli för låsta och någon tyckte inte att vi har tid för hund. Men jag tycker att vi sköter det bättre än många andra hundägare i världen. Vi hinner både med hund, jobb och träning, och Chippen är med oss överallt, om inte så har någon annan hand om honom åt oss. Och jag känner mig inte låst. Hela mitt liv har jag haft hund, och när jag sen inte längre kunde ha det så kändes inte mitt liv fulländat. Jag skulle kunna offra vilken hobby som helst för min hund. Skulle jag vara tvungen att sluta träna för honom så skulle jag det. Min hund betyder alldeles för mycket för mig.
Det känns så bra att Leo också är villig att prioritera för hunden. Att skaffa hund var ett gemensamt beslut och vi vet båda vad det innebär att ha hund. Vi vill inte leva utan hund och då ser vi till att vårt liv passar in med Chippen också.

Nog om det. Nu blir det en vända till Västerås med Karin. Ska bara köpa en Valentin present till Leo :)

Puss


Mello-mys

Igår blev det mys tillsammans med Denise, Karin, Johan, Johans bror Gustav, matte, Martin och Anna-Sara. Vi tjejer käkade sushi och grabbarna käkade pizza m.m :)
Grymt trevligt! Massor med prat, melodifestivalen, skratt och mys. Så tacksam att jag har dessa människor i mitt liv. Chippen fick leka med Karins vovvisar eftersom vi var hemma hos henne. Han var riktigt nöjd kan jag säga hihi :)

Hittade förresten dessa bilder i iPaden. Aaaw! Lillkillen, där var han liten minsann :)

Men nu ska jag sova! Natti natti :)

Puss


Tidig morgon i onödan?

Sitter utanför friskis och Svettis. Suttit här i snart en halvtimme. Egentligen öppnar gymmet halv sju. Men något har hänt med entré dörrarna så de får inte upp dem. Suck. Tackar Gud för att jag tog bilen. Men jämna mellanrum startar jag den för att få igång värmen igen. Är bara -4,5 grader ute men efter dessa två dagar av plusgrader så känns det jävligt kallt!

Tråkigt att nästan all vår snö har försvunnit :/ jag som hade kommit igång med skidåkningen. Jaja, bara gilla läget. 26 dagar kvar sen smäller halvvasan :) woohoo!

Puss