Snöglädje

Det snöar som bara den ute! På bara fyra timmar har det kommit flera centimeter! 
Chippen är helt lyrisk. Nu på kvällen var vi ut på en planerad promenad. Men istället så slutade det med massa snöbus på gräsplanen på andra sidan gatan. Synd att jag inte hade mobilen med mig så att jag kunde filma honom för han lekte verkligen rövare där ute i snön. 

I morgon ska vi visst till Tängbo och hänga. Då ska hunden minsann få busa i snö hihi.

Nej resten av kvällen spenderas i soffan tillsammans med Cola och en filt! 😃 

Puss 


Snoriga tider

God morgon bloggen!
Idag mår jag mycket bättre! Är mest bara snorig och har lite slemhosta! Sömn är verkligen terapi för kroppen! För sovit har jag verkligen gjort de senaste dagarna! Men nu ser jag fram emot att bli frisk så att jag kan åka skidor på söndag. 

Gick en långpromenad med chipp i morse och sedan har jag tvättat håret, satt i löshår och gjort banan protein-pannkakor! Så nu är jag redo för att jobba 11-18! 

Banken ska visst ringa mig idag också så måste prata med chefen och be om att få ha ljudet på telefonen på så att jag hör när de ringer :)

Nog om det! Nu ska jag sätta på mig raggsockor och gå ned till jobbet!

Puss på er! 





Längtar efter sommaren

Även om jag tycker om vintern på många vis så kan jag inte låta bli att längta efter sommaren otroligt mycket. Mycket beror det nog på att vi kommer bo i hus i sommar. Jag längtar efter att få gå ut i min trädgård en varm sommardag och lägga mig på gräset och läsa en bok eller bara gå ut och njuta av att kunna sätta mig i skuggan under ett träd eller vad som helst!

Jag längtar efter att få känna att jag hittat hem. Jag har flängt runt så mycket och flyttat hit och dit så många gånger att jag blir alldeles förvirrad. Men nu ska jag ÄNTLIGEN få komma hem. På riktigt. Tillsammans med Leo, vår hund och vår katt. Våran lilla familj.

Men nog om det. Det var faktiskt inte huset jag skulle skriva om. Jag saknar och längtar efter sommaren för att jag ser fram emot alla aktiviteter som sommaren för med sig. Cykling, bad, tävlingar, vänner, ljumma utekvällar med käk på All in med vänner, skratt, äventyr, nöjen. Ja jag längtar efter sommaren för att alla mina vänner blir så pigga. Jag längtar efter sommaren för att JAG blir så full av energi! 

Vintern består av många mysiga tillfällen, kalla frostiga vackra morgonar, jul, nyår, skidåkning, Vasaloppet osv. Men den innehåller också mycket förkylning, kyla, bök med massa kläder, halka bla bla bla. Haha finns visserligen för och nackdelar med allt! Men det som är jobbigt med vintern är att jag blir så trött! Jag äter mer. Jag tränar mindre. Sover mer. Det är helt sjuk vad jag sover på vintern! Jag kan sova på dygnets alla timmar! Det känns knäppt att jag kan somna bara hur som helst. Nå väl!

Jag hoppas jag kan få bli frisk snart.








Det är förkylda tider.

God morgon bloggen. 
Jag ligger i sängen och kan inte ens ta för mig att försöka få i mig lite frukost. Normalt sett vid denna tiden så Har jag redan varit på promenad med hunden och käkat frukost och börjat förbereda mig för jobb på Friskis och Svettis. Men inte denna tisdag. Det krävs mycket för att jag ska sjukanmäla mig från Friskis men jag mår verkligen inte bra.
Jag har huvudvärk från helvete och en riktigt jobbig hosta. 
Nej det här hade jag ju inte riktigt planerat! Men det är bara att vila så gott det går. Jag vill jobba i morgon så ja tänker försöka gå till jobbet. Jag vill verkligen inte sjukanmäla mig därifrån! Det är jag alldeles för snål för!

Nåja. Jag har fått i mig två rostade bröd och ett ägg i alla fall. Jag ska ta och försöka äta lite lunch senare. Men dagen kommer i alla fall spenderas största delen på sängen framför tvn. 

Ack vad trist detta känns!
Men jag tänkte i alla fall att jag ska lägga upp lite inredningsbilder som jag hittat. Det är ju faktiskt inte så långt kvar tills vi kan börja renovera i huset :) woop woop!











Torsdag

Hallå bloggen! Förbered er på mycket skriverier om skidåkning. Det är ju nämligen bara 1 månad kvar till Öppet spår och jag har hittills bara hunnit åka 3,2mi! Men jag kämpar vidare! Åkte ju faktiskt 12km i Bålsta idag på 1h04min! sen började jag frysa samt att det var så kallt att jag fick lite jobbigt med andningen! Men trots det tvingade jag mig själv att åka ett extra varv istället för att bara åka en mil :) jag är nöjd. Jag hoppas på att kunna åka skidor på lördag igen dock! Måste försöka åka massor med skidor nu inför loppet! Förra året kom jag kanske upp i tio mil inför Halvvasan som bara är 4,5mil! Nu ska jag åka det dubbla och jag hade hoppats på att hinna åka det dubbla inför loppet. Men just nu måste jag erkänna att det ser lite mörkt ut! Men jag ska göra mitt bästa för min egen skull :) 

Idag tog jag även en promenad med Chippen i det grymt fina vädret! Jag älskar verkligen soliga frostiga vinterdagar!! Man blir så glad av solen och det är så grymt vackert!

Men nu ska jag dricka upp min havrelatte och förbereda mig för jobb 14-22,15! 

Puss





Här är en bild jag tog när jag åkt 1 mil! Var så nöjd eftersom det tog 59:48 i tisdags att åka samma runda!





Bålsta

Jodå. Först jobbade jag på Friskis 10-14. Efter det drog jag hem och käkade lite lunch innan det var dags att sätta på sig längdskidskläderna och bege sig till Bålsta för att möta upp Leo!

Jag tog mig igenom 1 mil. Spåret var fint, det gick bra att glida även om jag kanske hade liite dåligt fäste och ALLDELES för svaga övre lårmuskler! Ack vilken mjölksyra jag fick i några uppförsbackar! Men jag är envis. Det måste jag minsann kunna säga om mig själv med en gnutta stolthet. Och även om jag kände tendens till skavsår samt var törstig som bara den (då jag glömde ta med vatten) så tog jag mig runt lite över milen på 59:47! En eloge till mig 😊!

Dock måste jag erkänna att jag har lite smått panik inför öppet spår! Men jag ska kämpa och jag ska träna allt jag hinner innan det är dags! Jag vill och jag ska klara klassikern 2014!

står nu och lagar lite torsk i ugn åt min Karl i matlåda! Han har det bra han 😃! 





Nyttiga plättar

God morgon bloggen!
Igår skulle Leo och jag åka skidor i Gånsta! Jag hade verkligen taggat för lite skidåkning. Tyvärr så var spåren så dåliga så att vi kunde ju bara inte åka där. Det var alldeles för mycket skräp i spåret och för mycket grus stack fram. 
Så det blev en promenad med Chippen istället. Inte så hård träning som jag hade ställt in mig på men positivt är att vi ska åka till Bålsta idag istället och åka i ett konstspår som Robban tipsat om. Stod även om det i EP! Så det får bli seriös träning idag istället 😊 måste verkligen se till och mata lite mil!

Detta blev i allafall gårdagens middag.



På tal om något helt annat så hittade jag ett recep på nyttiga plättar som jag bara måste prova i morgon 😊 det såg väldigt gott ut!



Idag jobbar jag på Friskis och Svettis i vanlig ordning! Så jag ska ta med mig en måltidsshake att dricka under tiden jag är där. Jobbar ju 10-14 utan rast så det är ju ganska länge 😊. 

Sen är det bara hem och äta riktig mat. Blir samma som jag åt igår och efter det så drar vi ju till Bålsta! 

Ha det bra allihopa!

Puss 

Dags att bli seriös!

God morgon måndag!
Idag är det dags att fatta ett träningsbeslut! Det är knappt 4 veckor kvar till öppet spår och hittills har jag åkt 2 mil! Jag behöver åka mycket mycket mer innan loppet för att inte känna en inre stress och ångest för vad komma skall. 

Nio mil på skidor! Hur tänkte jag när jag anmälde mig egentligen??? 
Men jag ska klara det. Detta ska jag inte misslyckas med. Jag har ju fixat 4,5 mil så då SKA jag fixa 9! 

Ska i alla fall åka skidor idag efter jobbet. Min plan är att även åka tisdag och onsdag! 

Har även laddat ned en ny fitnessapp! Älskarinnan fitnessappar eller vad? Så nu ska jag hålla stenkoll på vad jag stoppar i munnen 😊 nu är det slut på onödigt ätande!

Men nu är det dags att jobba! Så nog om detta!

Puss och kram



Hallå där

Hej bloggen!
Det känns ganska ovant att börja skriva här igen och därför glömmer jag bort det då och då. Beror väll kanske på att det var så länge sedan jag bloggade förut? 
Men eftersom det är så mycket spännande på gång nu i mitt liv så kanske det blir bättre med uppdateringar senare. Vi har ju nämligen köpt hus, och sålt lägenheten. Det gick fort, med båda sakerna. Vår lägenhet blev superpopulär och vi hade många spekulanter vilket ledde till budgivning. Och faktiskt så fick vi över förväntan mycket för den :) trevligt! 

Vi kommer få tillgång till huset den 20onde februari och det är nog först då allt kommer börja kännas verkligt! För då ska vi börja riva kök och göra lite smårenoveringar i huset (för att vi vill inte för att det måste). 

Men påtal om något helt annat så har det varit en grymt fin vinterdag idag. Jag spenderade dock den inomhus tillsammans med Karin i Kistagallerian haha :) shopping, mat och lite tjejsnack var precis vad jag behövde!

Nu ska jag snart över till henne och fika också! Hört något om en daimtårta! 😜 den vill man ju inte missa hihi :) 

Puss 




Livet med djur

Människor som saknar empati till djur. Det är såna människor som skrämmer mig. Hur kan man tillexempel köra på ett djur och sedan bara köra vidare utan att stanna och kolla hur det gick för djuret. Hur kan man inte ta sitt ansvar? 

Ja, jag som många andra kollade på "Djurräddarna" ikväll på TV3. Självfallet är jag en sån där blödig djurmänniska som inte kan låta bli att gråta när någon måste avliva sin hund eller när något djur lider. 

Idag visade dem bland annat en kille som var tvungen att avliva sin 10åriga hund. Att få se honom gråta och vara så ledsen, att se honom krama och klappa och säga hejdå till sin vän gjorde verkligen ont inombords. Det får en att inse att en dag är det jag och Leo som måste ta farväl av Chippen och självklart så vandrar mina minnen tillbaka till fantastiska djur man haft turen att ha i sitt liv. Mina barndomshundar, katter, marsvin, kaniner mfl har kommit och gått genom livet. Men jobbigast var det bland annat att ta farväl av min kära barndomshund Emma. 

Även om det är tufft att släppa taget. Även om det gör ont och det känns svårt. Så måste man ibland fatta tunga beslut för att göra det som är bäst för ens vän. De kan inte själva berätta. Man måste föra deras talan.

Chippen är dock bara 2 år snart och vi har förhoppningsvis många år att spendera med vår fantastiska lilla pälsboll som vi älskar obeskrivligt mycket! 

Livet är bäst tillsammans med djur❤️




God morgon vinterland

Det är tisdag, det är kallt. God morgon världen. Det är snö, vinter. Det är ljust fast att klockan är sju på morgonen (inte i skrivande stund). 

Musik i öronen, hunden vid min sida. Vilken skön morgon. Jag känner mig inte liiika förkyld idag heller. Om jag vilar idag med så kanske jag kan träna i morgon? 

Träningen. Jag åkte ju skidor i söndags, efter det blev jag sjuk. Idag upptäckte jag att mina längdskidspjäxor inte hade några sulor! Där är förklaringen till att jag blev så kall om fötterna under skidturen. Klantigt. Borde känt att något var fel. Gör om, gör rätt. 

Inte långt kvar till Öppetspår. Alldeles för dåligt med skidåkning. Måste åka ett långpass i helgen. Bara åkt 1 mil. Ångest, ja lite ångest känner jag. Jag som skulle åka så mycket inför loppet. Men snön kom ju så sent!! 

Nåväl. Åka nu inför loppet så mycket som det går. Göra mitt bästa och se vart jag når! 

Nu jobba på Friskis och Svettis 4h. Puss




Länge sen

Hej där bloggen! 
Det var länge Sedan jag uppdaterade här. Förklaringen är enkel. Skärmen på min iPhone har varit sönder och min dator fungerar knappt. Därför har jag antingen inte orkat eller kunnat uppdatera. Men nu har jag en ny mobil så då tänkte jag försöka ta upp bloggen igen!

Mycket har hänt sedan sist! Vi har köpt hus i Österrunda och igår så hade vi visning på lägenheten! Grymt spännande! Ett helt nytt liv väntar mig och Leo! 

Igår premiäråkte vi längdskidor i Avesta! Helt sjukt vad jobbigt det var! Vet inte riktigt hur jag ska fixa 9 mil när 1 mil var sådär jobbig! Ack haha! Men förhoppningsvis så fixar jag det! Jag ska träna så mycket som möjligt nu när snön äntligen kommit! 

Sitter på jobbet och dricker min celsius! I kväll hoppas jag kunna vara med på cirkelfysen men min kropp har känts lite trött och på gränsen till förkyld ett tag men vi får se! 

Bjuder på lite diverse bilder 😊 

Puss