Me, myself and I.

God morgon!
Lördag idag. Det betyder jobb 10-18.15. Sen ska det stressas ut till Matte för kräftskiva. Kommer säkert bli jättekul även om jag nog har tänkt köra ganska nyktert! Har nämligen tänkt att jag antingen ska styrketräna lite hemma eller ut och springa på söndag innan jobbet!
Nu ska jag komma igång ordentligt med träningen igen så fort träningsvärken släppt hihi ;)

Nästa helg är det ju dags för tjejmilen :) kommer bli grymt kul faktiskt. Jag och Leos mamma ska springa precis som förra året :)

Nog om det!
Här är två bilder på mig från igår :)

Puss


Min första protein mugcake någonsin.

Ja jag har läst en massa på olika träningsbloggar om dessa "mugcakes". En form av nyttig bakelse/kaka som man kan äta som frukost, lättare lunch eller mellanmål. Blev såklart supernyfiken och var tvungen att testa. Hade dock en alldeles för liten form så den råkade rinna över hehe. Men annars blev den nog ganska bra! Valde att ha hallon och banan till!

Ingredienser

1 portion eller 2 små

• 1 ägg
• 1 dl havregryn
• 1/4 banan
• 1 msk honung eller annan sötningsmedel
• 1/2 dl mjölk
• 1 krm bakpulver (rör om ordentligt)
• 2 tsk kakao
• 1/2 skopa proteinpulver – jag använde one whey Rocky road från fitnessguru.


Grund receptet för en mugcake är:
• 1 ägg
• 1/2 dl mjölk
• 1 dl havregryn
• 1 msk sötningsmedel av något slag

Det är dessa som är viktigast, bakpulver gör dem mer fluffiga men det är inget måste att ha i. Receptet är som sagt för en portion eller 2 mindre.

Gör såhär:

Blanda allting i en värmetålig mugg/skål, eller i en bunke. Men smörj muggen eller skålen som du ska ha kakan i med tex kokosolja eller olivolja, det kan göra så att du lättare får bort kakan från skålen/muggen på en tallrik. Men jag åt den direkt ur muggen

Blanda alla ingredienser ordentligt, lägg in skålen i micron och kör på full effekt i 2-3 minuter!


Receptet kommer ifrån;
http://fitnessbyisabelle.shapemeup.se/2013/04/08/mug-cake-med-banan-choklad/



Gick även en powerwalk på morgonen innan frukost! Grymt bra tempo hade jag och jag är super nöjd med resultatet :)


Barndomsvän

Här om dagen hörde en gammal barndomsvän av sig till mig. Hon berättade att hon ska flytta till Västerås snart och vill gärna ta upp vänskapen igen. Blir så otroligt glad! Jag har så otroligt många fina minnen med denna tjej! Vi växte upp tillsammans och gick i samma skola tills vi slutade högstadiet. Efter det började vi skolor på olika håll och umgicks kanske inte så mycket som förr i världen. Sedan när jag flyttade till Enköping och hon bor kvar i Fagersta så blev det liksom inte att man kunde ses. Men västerås är ju bara ca 30 min bort. Så det ska bli otroligt kul att hon flyttar dit!
 
Tänkt så många minnen man kan ha med en person.Jag värdesätter verkligen varje minne jag har med denna tjej. Hon är en jättefin människa som haft det svårt till och från. Men trots det så är hon en snäll tjej. Tror inte hon någonsin skulle vilja någon illa på riktigt.
 
Jag ska bjuda på några bilder, tyvärr har många av de gamla bilderna på oss försvunnit då min dator brann upp i en husbrand när jag bodde i Sala. Men några bilder har jag sparade från lite olika håll :)
 
 
 
 

Kräftfiske


 
Har tagit mig i kragen och startat min bärbara dator (tog bara 20 min denna gång), mest för att jag ville lägga över lite bilder på den stationära hårddisken som jag inte hunnit lägga över. Tänkte väll att jag då kunde passa på och försöka skriva några inlägg.
Bland annat så var vi ju och fiskade kräftor i Fagersta för några helger sedan. Älskar verkligen denna tradition i min familj. Det är grymt mysigt att träffas upp, fiska kräftor, grilla korv och bara vara. Man måste göra det för att förstå saken egentligen. Det är kul att Leo är så intresserad också. Han hade ju aldrig fiskat kräftor när han träffade mig. Denna gång var han väldigt intresserad av att se hur man kokar dem också. Jag tycker själv att det är lite barbariskt, men det vore dubbelmoral av mig att inte vara med när dem dör eftersom jag är med när dem fiskas upp. Eller?
 
Nåja, nog om det. :) Här kommer lite bilder!
 
 
 

Behöver en ny dator!!

Jag vet, inga uppdateringar... Måste verkligen köpa en ny dator!! Orkar inte ens starta min bärbara för att det tar så grymt lång tid att starta den och sen klarar den inte av att fixa bilderna som den ska :(

När nästa lön kommer så ska jag definitivt köpa en ny dator. Köpte en ny cykel den här månaden. En spezailized allez Comp. Den är super fin. Har dock Inte kunnat provcykla den ännu då vi inte får bort mina gamla pedaler från min gamla cykel. Så det blir väll kanske att köpa nya pedaler till nya cykeln!

Nå väl! Har ätit sallad från Willys tillsammans med en celsius. Så himla gott så det existerar ju knappt! Måste börja komma igång med träningen nu efter semestern och förkylning och hela biten.

Men vi sprang i alla fall vasastafetten i lördags och blodomloppet i måndags. Igår hade jag vila så kanske blir någon löprunda ikväll med Leo? Den som väntar får se :)

Här är lite blandade mobilbilder :) bland annat på min cykel, mig m.m


Ilska

Igår såg jag den där personen som jag verkligen inte tycker om. Det är ganska vansinnigt hur en enda person kan få så mycket ilska och hat att bubbla upp inom en. Jag är ingen hatisk människa. Det ska gå långt innan jag hatar någon. När jag tänker efter så har jag nog aldrig på riktigt hatat någon eller något tidigare, förrän nu. Varje gång jag ser denna avskyvärda människa så kräks jag typ i munnen! (Ursäkta uttrycket)

Hur kan en människa vara så genom falsk och vidrig och ändå komma undan med det? Finns det ingen rättvisa i världen?
Jag hoppas att du kvävs på dina lögner en dag. På riktigt hoppas jag att du får smaka på din egen medicin.
Det förtjänar du efter allt du gjort.

Jag blir arg och ledsen bara av att tänka på dig. Tänk att jag ens varit vän med dig och så beter du dig som du gör! Usch! Jag kommer aldrig förlåta dig, kommer låtsas som att jag aldrig känt dig och jag kommer låtsas som att du är död!

Du finns inte!


Lycka i kroppen

Jag mår bra, trots förkylning. Ja, ibland har man ju såna där dagar när man bara mår så grymt bra inombords.
Jag har börjat jobba igen, med blandade känslor. Skönt att komma tillbaka till det normala, men synd att semestern är slut. Jag är förkyld, men det börjar bli bättre. Det känns trist att inte kunna träna inför Vasastafetten nästa helg. Men nog om det, jag älskar min älskade Sambo, min katt, min hund, mina vänner, ja massor här i världen. Det gör allting så värt. Tänk att jag och Leo har varit ihop sen den 28e mars 2010. snart 3,5 år med andra ord. Den där pojken kan jag se mig själv dela hela mitt liv med. Giftemål, villa, barn ja allt sånt där som hör livet till. Men just nu bara njuter vi. Jag trivs i vår lilla etta tillsammans med våra djur och med alla saker vi har för oss hela tiden :)
 
Men nog om det. Jag kom nyligen hem från jobbet. Ska försöka göra lite mat så att den åtminstone är på väg att bli klar när Leo kommer hem :)
 
Puss på er alla där ute!
 
 

Bilder från grövelsjön

Ja i helgen var vi ju i Grövelsjön som avslut på semestern. Blev två dagars vandring med övernattning på fjället i våra tält! Är en liten speciell känsla att vara omringad av fjäll och bevakade av renar. För gott om renar fanns det, och nyfikna var dem också. Vi hade lite blandat väder men hade ändå tur så att vi slapp gör mat eller sätta upp tält i regn. Lite, lite sol blev vi även bjudna på där på lördagseftermiddagen. Grymt trevlig helg tillsammans med Ida och André. Även Chippen var med. Han älskar att vara på fjället :)
 
Här kommer en stor bildbomb som kompensation för att jag inte uppdaterat på jättelänge (min gamla dator orkar inte riktigt med längre tyvärr)
 
Puss
 
 

Cykelsemester på gotland.

Ja nu kan jag bocka av det från min bucketlist. Det blev 8 dagars cykelsemester på Gotland med Leo. Det kunde knappast blivit bättre. Eller jo, jag kunde ha låtit bli att bli dunderförkyld. Men trots det så kände jag mig pigg och kunde njuta av semestern. Vi har sett massa spännande saker och jag är verkligen nöjd med hur veckan blev. Vi har cyklat massor, campat i skogen en natt, bott på stranden, badat i kalkbrott och käkat middagar på stormkök och haft mysiga promenader på stranden. Precis så där som jag hade föreställt mig att det skulle bli.
 
Dock är jag helt slut mentalt. Men det fanns ingen vila för det. Direkt vi kom hem från Gotland åkte vi ut till Tängbo och lämnade av jycken. Sedan blev det tidig morgon för att åka ned till Växsjö. Där spenderade vi tisdag-torsdag med att umgås med Leos syster, kille och bebis. Nu är vi hemma och mellanlandar innan vi drar till Gbg med Karin och Matte. Blir liseberg och Ullared. Vila? Nää det har vi inte tid med. Men har i alla fall haft en välbehövd tupplur nu på dagen tillsammans med Leo efter att vi kom hem ifrån Växsjö.
 
Nå väl. Jaf bjuder på några gotlandsbilder. De flesta bilder har jag lagt upp på facebook eftersom det är för jobbigt att ladda upp massa bilder här hehe
:)
 
 
puss på er.