På torsdagar det dags!




God kväll.

Idag har det varit ett riktigt tråkigt väder. Men på eftermiddagen så kom det faktiskt lite solsken!! Leo och jag tog såklart det i akt och drog ut i skogen tillsammans med vår hårige följeslagare! 

Cykel, skog och mark, fågelkvitter, en hund, en pojke och lite frisk luft! Det kan nästan inte bli bättre. Såna här stunder måste man verkligen ta vara på. Tänka sig att något så litet kan få en att må så himla bra! Vår lilla familj ute på äventyr. 
Jag älskar verkligen friluftsliv tillsammans med dessa två. <3





Det börjar närma sig.

På torsdag får vi nycklarna till huset!! Och på söndag är det dags för öppet spår! Jag hoppas jag klarar loppet! Har aldrig åkt så långt någon gång och har ju inte direkt hunnit åka så mycket skidor på grund av snöbrist. Men knappa 10 mil har jag i alla fall skrapat ihop tack vare Engelbrektsloppet! Hur som haver så är mitt enda mål att faktiskt ta mig i mål. Har ju aldrig åkt detta lopp tidigare heller så vet inte riktigt hur man ska ladda eller vad man har att förvänta sig. Men jag hoppas att min envishet ska ta mig i mål i alla fall! 

Fått skidorna inlämnade i Sala och det visade sig att spannet var en aningen fel och att jag hade för långt fäste. Haha jag som har problem att hitta fäste ändå på grund av min bristande teknik. Nu kommer det bli kortare fäste men det blir nog bra! Då får jag ju bättre glid i alla fall haha. Egentligen kan jag ingenting om sånt där så jag vet knappt vad jag pratar om! Det där får proffsen sköta så sköter jag skidåkningen istället!

Nåja. Varit i Västerås idag och köpt lite vitargo som skall drickas nästa vecka. Har ju lite svårt att trycka i mig tillräckligt med kolhydrater innan lopp så med dessa får jag lite hjälp på vägen!

Hoppas ni haft en bra helg! Puss


 



Engelbrektsloppet

I söndags åkte vi engelbrektsloppet. Detta lopp är normalt sett 6 mil långt. Det är en av sverigest längsta längdskidslopp utöver Vasaloppet och därför ingår det också i en svensk klassiker! I år blev det 5 mil långt på grund av snöbrist. Jag har alltid haft inställningen att det är lite fusk att detta lopp ingår i en svensk klassiker eftersom Vasaloppet är 9 mil och engelbrekt bara bara 6. Men oj säger jag bara! Detta lopp var grymt jobbigt! Massor med terräng och ganska knixiga spår. Dock hade vi väldigt otur med vädret. Dåliga spår, dåligt före, dåligt väder, dåligt med snö. 

Men trots det så tycker jag att arrangörerna har gjort ett grymt jobb! Man kunde ju faktiskt fullfölja loppet. Dock skulle man kanske inte haft sina finaste skidor. Men vi äger bara ett par var så vi hade inte så mycket att välja på! 

Nåja. Jag kom inte i mål på 5h men 5h33min så jag är nöjd. Kan dock inte säga att jag känner mig jätte motiverad inför öppet spår nästa vecka! Men den kommer nog tillbaka! Bara att ta tjuren vid hornen och visa vad jag går för!

Puss




Golvtankar

God kväll bloggen! 
tänka sig att det varför några veckor kvar tills vi står där med vårt hus! Det är många blandade känslor förstås. Det ska bli otroligt roligt och spännande samtidigt som det är liiiite läskigt. Men samtidigt känns allt så otroligt rätt.

Det är mycket som skall planeras och många tankar runt renoveringen snurrar i huvudet. Men själv tycker jag att det ska bli något enklare att fatta beslut när man fått se huset en gång till. Det var så länge sedan vi var där nu. Det som vi pratat mycket om på senaste tiden är golv. Vi ska ha samma golv i alla rum så att det blir enhetligt. Men det finns verkligen en uppsjö av olika typer av golv. Ska man ha 1-stav, 2-stav, 3-stav, parkett golv eller laminatgolv osv. Och när man väl bestämt det så måste man bara övererrens om färgen!

Vi är i alla fall inne på 1-stav av ek med någon mörkare nyans. Inte mörkbrun eller grå men inte heller naturlig. Det är verkligen supersvårt att hitta det perfekta golvet som inte är för dyrt en heller inte för billigt. Man ska ju inte byta golv igen så man vill ju verkligen vara nöjd!

Lägger upp några golv med lite olika färger som finns att välja på!





Jag gillar golvet som det står NV på. Riktigt snygg nyans av färg och dessutom är det 1-stav vilket jag gillar bäst! 



Tillbaka på Friskis och Svettis

Hallå där bloggen!
Det är tisdag idag och det innebär att jag jobbar i receptionen på Friskis och Svettis! Så här sitter jag med lite naturgodis och en träningstidning.

I morse tog jag en bild på min rygg. En slags jämförelsebild till mig själv. Jag tog en i december också när jag började träna lite intensivare rygg och rumpträning eftersom det inte fanns någon snö att åka på. Jag känner mig lycklig över att kunna se några små små förändringar på mina kärlekshandtag. De är inte lika markanta längre. Alltså måste de försvunnit lite? Jag hoppas det i alla fall!
Det är såna här bilder som gör mig motiverad att slita vidare :) jag vill ju se förändring och resultat på att jag lagt om min kost och tränat mer!

Detta gör mig i alla fall grymt glad! 

Puss 



Skidåkning.

God kväll. 
Idag har vi spenderat dagen i Fagersta. Lite längdskidåkning med mamma och Kenneth och Sedan bjöd de oss på lite mat. Riktigt trevligt faktiskt. Ska bli kul att åka engelbrektsloppet på söndag. Jag kommer bara se det som en träningsrunda och något som är kul. För visst ska det väll vara kul? Vad är annars syftet med träning? 

Jag ser och hör så många som tränar bara för att de ser det som ett nödvändigt ont. De måste träna för att hålla sig i form helt enkelt. Men jag ser ingen anledning med att plåga mig själv flera timmar i veckan bara för att jag måste. Nej jag behöver ett roligt syfte med träning. Träning ska vara roligt annars kan jag lika gärna låta bli!
Sen är det klart att träning ska vara jobbigt också. Jobbigt och utmanande för Annars kan det nog vara svårt att utvecklas. Men man får som sagt inte glömma bort att skratta lite på vägen!

I morgon ska jag gå till gymmet och styrketräna för första gången på länge. Tampats med förkylningar nu ett par veckor samt att jag försökt skrapa ihop lite skidåkning mellan jobbtimmarna.

Bara 7 dagar kvar till Engelbrektsloppet! Sedan väntar öppetspår! Woop woop :)



Hej bloggen.

Hallå där i kylan. Här sitter jag i Tängbo under ett par kilo filtar och funderar på att ta en tupplur. 

I morgon ska vi till Fagersta och åka skidor i nordansjö och kolla in spåret inför Engelbrekt. Det har dock pratats om att loppet bara kommer bli mellan 47-50km istället för 60km. Fast för mig spelar det ingen roll. Jag vill nämligen bara träna lite inför öppetspår så att jag kommer ut och får träna lite :).

Nog om det. Vi har spenderat hela dagen i Tängbo idag. Jag har byggt snöhundar och busat med Chippen. Det har varit kallt men ändå ganska skönt.
Men jag känner att jag saknar lite sol. 

Puss